Matematik

Fordoblingskonstant

07. maj 2025 af Oliviaaa0 - Niveau: A-niveau

Hej, jeg er lidt i tvivl om denne opgave:

"I perioden 1970-2010 blev flytrafikken fordoblet hvert 15. år

a. Hvilken vækstrate pr. år svarer det til?"

Jeg tænkte, at jeg måske skulle bruge formlen for fordoblingskonstant og isolere a:

15 = log 2 / log a 

På forhånd tak, Olivia.


Svar #1
07. maj 2025 af Oliviaaa0

Har fundet ud af det nu. :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. maj 2025 af mathon

                      \begin{array}{lllllll} N=N_0\cdot 2^{\frac{t}{T_2}}=N_0\cdot \left(\color{Red}{2 ^{\frac{1}{T_2}}} \right )^t=N_0\cdot{ \color{Red}{a}}^t\\\\ a=2^{\frac{1}{15}}=1.04729\\\\ a=1+r=1.04729\\\\ r=0.04729=4.729\% \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. maj 2025 af mathon

eller
            \Large a=10^{\frac{\log(2)}{15}}


Skriv et svar til: Fordoblingskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.