Matematik

Binominalfordeling

17. maj 2025 af upontheabyss - Niveau: B-niveau

Hej

Er følgende besvarelse korrekt? Mangler der mere 'argumentation' for mit svar

En stokastisk variabel X er binominalfordelt med antalsparameter n=170 og sandsynlighedsparamenter p=0,6

a) Jeg bestemmer P(X≥110)

Jeg ved at
P(X≥110)=1-P(X≤109)

P(X≥110)=1-binomCdf(170,0.6,109) ? 0.119709

Så P(X≥110)=11,9%


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2025 af SuneChr

Vi har
P(0 ≤ X ≤ 109) + P(110 ≤ X ≤ 170) = 1
Ja,   P(110 ≤ X ≤ 170) er knap 12%


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. maj 2025 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. maj 2025 af AMelev

#0 Hvis du bruger TI-Nspire kan du også benytte binomCdf(170,0.6,110,170) = 0.119709

NB! Afrundingsfejl i svaret. P(X≥110) = 12.0%


Skriv et svar til: Binominalfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.