Matematik

8 kant

30. september 2025 af MagnusPins - Niveau: A-niveau

Hvad får i opgave d til og hvordan har i løst den?


Svar #1
30. september 2025 af MagnusPins


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. september 2025 af SuneChr

Nedfæld højden fra kanten ved v.
Vi får da en retvinklet trekant med kateterne 9 og 15 og en vinkel w < v .
v er da summen af 90 og arctan9/15  d.v.s.   v = 90 + arctan3/5             v = 120,96º


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. september 2025 af peter lind

 se på figuren med L, l og v. Nedfæld højden fra den øverste yderste kan. Denne højde er H = 15 cm..Kald fodpunktet 

Den skrå linje danner sammen med H og L en retvinklet trekantet trekant. Den nederste hypotenuse finder du som afstanden mellem H1 og  det yderste hjørne. Brug reglerne for en retvinklet trekant til at finde v


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. oktober 2025 af SuneChr

Ad # 2
Da l og L begge, i opgaveteksten, er angivet ved et krøllet lighedstegn ≈ (ca. lig med) ,
vil det være rigtigt at angive v ≈ 121º .


Svar #5
01. oktober 2025 af MagnusPins

Mange tak for hjælpen 


Skriv et svar til: 8 kant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.