Matematik

Funktionsanalyse

11. december 2025 af FrederikAg - Niveau: B-niveau

Så vi har fået en emneopgave for omkring andengradspolynomier, og jeg er lidt i tvivl om nogle af tingene i funktionsanalysen. Jeg er i tvivl om monotoniforhold, værdimængde og definitionsmængde. Jeg har selv prøvet at løse dem, men ved simpelthent ikke om det er rigtigt. Min funktion er f(x) = 3x^2 + 2 - 1

Ved definitionsmængden har jeg sagt: dm(f) = ]-∞;∞[

Ved værdimængden har jeg sagt: vm(f) = [-1.33;∞[

Til sidst ved monotoniforhold har jeg sagt: Den er aftagende i intervallet ]-∞;-0.33[ og voksende i intervallet ]-0.33;∞[

Nogen der kan svare på om dette er rigtigt eller ej?

Tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2025 af SuneChr

Opgaven kan løses med diskriminantformlen eller ved differentiation.
Det hele, du har skrevet, er rigtigt, men i stedet for  - 1,33 bør du skrive  - 4/3  og for  - 0,33    - 1/3

# 2      Ja, korrekt.


Svar #2
11. december 2025 af FrederikAg

har jeg også skrevet det rigtigt ifht. de lukkede og åbne [ ]?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. december 2025 af SuneChr

Du kunne også i stedet for  ]-∞;∞[  have skrevet R , som står for mængden af  a l l e  de reelle tal.


Skriv et svar til: Funktionsanalyse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.