Matematik

Komplekse tal

30. december 2025 af Bumbum113 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej er der nogen som kan hjælpe mig med opg b og d i denne opgave.

Vedhæftet fil: bd.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
30. december 2025 af SuneChr

Ja, - vi vil gerne hjælpe med konkrete spørgsmål. Præcisér de spærreflader du møder i opgaverne,
så er der helt sikkert mindst en, som vil hjælpe på vej.


 


Svar #2
01. januar kl. 18:27 af Bumbum113

jeg har mest svært ved opgaven med komplekse rødder, jeg kan ikke rigtig finde formeln for Wp


Svar #3
01. januar kl. 18:28 af Bumbum113

så har jeg også svært ved punktmængde kan ikke helt finde ud af det


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. januar kl. 20:24 af SuneChr

b)   arg (z2) = arg (z1) + θ          arg (z1) = - π/4
      At  z2  skal ligge i 1. kvadrant betyder, at 0 ≤ arg (z2) ≤ π/2
       
Find derfor en værdi for θ for hvilket det gælder:
             0 ≤  - π/4 + θ  ≤ π/2       ⇔     0 ≤  - π/4 + θ     ∧    - π/4 + θ  ≤ π/2      

Argumentet af det komplekse tal er eksponenten til e
   og
argumentet af det komplekse tal er vinklen fra den positive x-akse mod uret til det komplekse tal.
Argumenter regnes normalt positive og forløber normalt fra 0 til 2π gennem de fire kvadranter.


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. januar kl. 22:49 af SuneChr

d)  Løsningsformlen for den komplekse binome ligning
     zn = u
er
     zk = n√|u| · e^((θ + 2πk)i / n)          k = 0, 1, ... , n -1
hvor |u| er modulus og θ argumentet for u
    


Skriv et svar til: Komplekse tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.