Matematik

Vejledende eksamensopgaver stx a-niveau 2008

08. maj 2011 af Annie54 (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg er i tvivl om hvordan jeg skal løse denne opgave via vektorregning:

en cirkel er givet ved ligningen: x^2+4x+y^2-6y-23=0

centrum: (-2,3) radius=6

ligning L: 3x-4y-4=0

cirklen har to tangenter t1 og t2 der er paralelle med l:

Bestem en ligning for hver af disse to tangenter:

Jeg aner simpelthen ikke hvad jeg skal gøre


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. maj 2011 af kieslich (Slettet)

Linjen l's retningsvektor er r  = (4 3).  Normalvektoren n.     s og t reelle tal

linjen m: ( x y ) = t*n + (-2 3)   går gennem centrum og må skære cirkelperiferien i punkterne p1 og p2. Tegn.

find p1 og p2 ved at sætte t = 6 og derefter t = -6.

t1: (x y) = s*r +p1       t2: (x y) = s*r +p2


Svar #2
08. maj 2011 af Annie54 (Slettet)

vil svaret så være

(x,y)= (-20 27)+s(4 3)

(x,y) = (16 -21) + s(4 3)?

og er der en måde hvorpå jeg kan tjekke det her.


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. maj 2011 af kieslich (Slettet)

#1

Linjen l's retningsvektor er r  = (4 3).  normeret Normalvektoren n.     s og t reelle tal

n = (-3/5  4/5)    undskyld havde lige glemt at normere den.

linjen m: ( x y ) = t*n + (-2 3)   går gennem centrum og må skære cirkelperiferien i punkterne p1 og p2. Tegn.

find p1 og p2 ved at sætte t = 6 og derefter t = -6.

t1: (x y) = s*r +p1       t2: (x y) = s*r +p2


Svar #4
09. maj 2011 af Annie54 (Slettet)

Jeg har ikke lært om normeret normalvektor, og afleverede opgaven i morges så...


Skriv et svar til: Vejledende eksamensopgaver stx a-niveau 2008

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.