Matematik

Opgave 2003: To skibe a og b....

08. november 2010 af signeeeee (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej. Jeg har denne opgave, som jeg ikke rigtigt kan finde ud af. Har ledt rundt her på siden, men blev ikke særlig meget klogere. Nogen der vil hjælpe mig? :-)

To skibe A og B sejler med en konstant hastighed parallelt med en kystlinie l. A sejler i afstanden 1200 meter fra l, mens B sejler i afstanden 1000 meter fra l. 

Klokken 12.00 er vinklen v mellem sejlretningen for A og sigtelinjen fra A til et fyrtårn F lig med 40 grader, mens det for B gælder, at den tilsvarende vinkel u er lig med 48 grader.
 

a) beregn afstanden fra hvert af de to skibe til fyrtånet

b) beregn afstanden mellem skibene.

et halvt minut senere er v=42 grader og u=51 grader

c) beregn det tidspunkt hvor de to skibe passerer hinanden.

har tilføjet et billede af situationen :-)

Vedhæftet fil: image201011040004(1).jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Søg lidt på Portalen. Denne opgave har været behandlet i flere tidlige tråde.


Svar #2
08. november 2010 af signeeeee (Slettet)

 Ja det ved jeg godt, og det er derofr jeg sagde jeg ikke blev klogere.. det hjalp mig ikke


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2010 af pensionist (Slettet)

Afstanden mellem skibene er

1200*cos(40)/cos(50) + 1000*cos(48)/cos(42)

så kan du sikkert selv finde ud af resten

hilsen Bedstefar


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. april 2012 af Choc (Slettet)

Hej Bedstefar

Kan du forklare mig hvorfor man bruger denne metode her: 

1200*cos(40)/cos(50) + 1000*cos(48)/cos(42)

På forhånd tak! :) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. april 2012 af Andersen11 (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. april 2012 af Choc (Slettet)

Tak. Men der bruger du da ikke cosinus som der bruges her? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nej, for udtrykket i #3 er ikke korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. april 2012 af Choc (Slettet)

Når, mange tak. Kan du forklare mig hvor du får 2002 fra?

altså |AB| = √(2330,502 + 2002<--) = 2339,07m :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. april 2012 af Choc (Slettet)

når, der skulle stå |AB| = √(2330,502 + 2002)


Brugbart svar (0)

Svar #10
22. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8, #9

Når ?


Brugbart svar (0)

Svar #11
22. april 2012 af Choc (Slettet)

mente, nå 


Skriv et svar til: Opgave 2003: To skibe a og b....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.