Matematik

Bestem fortegnet for hvert af tallene a, b og c

22. oktober 2014 af uddannelseervigtigt - Niveau: B-niveau

Figuren viser grafen for funktionen: 
f(x) = ax2 + bx + c

Bestem ud fra grafen fortegnet for hvert af tallene a b og c.

Jeg forstår ikke selve opgaven helt, og derfor kan jeg ikke komme igang. Hvad menes der med fortegn for hvert af tallene? Og hvordan kommer jeg igang? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Se for eksempel denne tråd

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1531470

Benyt din viden om fortegnene for koefficienterne i et 2.-gradspolynomium til at vurdere koefficienternes fortegn ud fra grafen for polynomiet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. oktober 2014 af peter lind

Du skal angive om de er positive eller negative. Bemærk at det er en parabel. a angiver om der er opadvente eller nedadvente grene. b fortæller noget om hvor toppunktet ligger, c fortæller om skæringen med y aksen


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. oktober 2014 af mathon

.


Svar #4
22. oktober 2014 af uddannelseervigtigt

#1 skal jeg så bare fortælle hvad tallene a, b og c betyder? 
Altså skal jeg ikke lave nogen udregning? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. oktober 2014 af mathon

Det er udelukkende et fortegnsspørgsmål.


Svar #6
22. oktober 2014 af uddannelseervigtigt

#5 såååå? :D


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Når opgaven foreskriver, at man skal bestemme fortegnene for a, b, og c, er det fortegnene, og kun fortegnene, for disse man skal bestemme.


Svar #8
22. oktober 2014 af uddannelseervigtigt

Kan man så nøjes med at sige, at tallene er positive (da parablen er glad) fordi den skærer y-aksen og c = 0? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Hvis c = 0, er c ikke positiv.


Brugbart svar (0)

Svar #10
22. oktober 2014 af peter lind

Du må komme med grafen for at vi kan se om det stemmer.


Skriv et svar til: Bestem fortegnet for hvert af tallene a, b og c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.