Matematik

procent

18. januar 2017 af Anonyminized (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej hvordan regner an denne her opgave ude jeg får 75kr. om ugen og spare 15kr. hvor mange procent svare jeg? Jeg vil gerne have en metode til hvordan I regner det ud tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2017 af gymnasieleven (Slettet)

Dit spørgsmål giver ikke mening?


Svar #2
18. januar 2017 af Anonyminized (Slettet)

Jeg skal bare finde en metode til at regne ud hvor meget 15kr. er i procent for det er det jeng sparer


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. januar 2017 af Soeffi

#0 Jeg sparer 15 kr. af 75 kr. om ugen. Hvor meget sparer jeg udtrykt i procent?

Du sparer 15 af 75 dvs. 15/75. Denne brøk skal omregnes, så der står 100 i nævneren.

Dette gøres ved at gange med 100/75 i både tæller og nævner: 

15/75 = [15·(100/75)]/[75·(100/75)] = (1500/75)/100 = 20/100 = 20%.

Dvs. jeg sparer hver uge 20% af det, som jeg får.


Svar #4
19. januar 2017 af Anonyminized (Slettet)

Tak

Skriv et svar til: procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.