Matematik

Hvor mange procent vokser y-værdien, hvis x får tilvæksten 10%.

21. juli 2017 af kitsimos (Slettet) - Niveau: B-niveau

En potensudvikling er givet ved: y = 4*x^2.2

Hvor mange procent vokser y-værdien, hvis x får tilvæksten 10%.


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. juli 2017 af mathon

                  \small \small y=4\cdot x^{2{.}2}

                  \small 1+r_y=(1+r_x)^{2{.}2}

                  \small 1+r_y=(1+0{.}10)^{2{.}2}=1{.}23329                 

                  \small r_y=p_y\cdot 10^{-2}=0{.}23329

                  \small p_y=23{.}329


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. juli 2017 af mathon

Generelt i kortform:

                  \small \small p_y=\left (\left ( 1+p_x\cdot 10^{-2} \right )^a-1 \right )\cdot 10^2


Skriv et svar til: Hvor mange procent vokser y-værdien, hvis x får tilvæksten 10%.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.