Matematik

Eksponentiel funktion

28. februar 2023 af MHJ04 - Niveau: C-niveau

Hej. Jeg har fået denne opgave, og jeg er lidt usikker på hvordan jeg skal løse delopgave c. Er der nogen der kan hjælpe?

På forhånd tak.

Et radioaktivt præparat indeholder 1020 atomer af et radioaktivt stof. Hver dag henfalder 0,5 % af kernerne.
a) Angiv det tilbageværende antal atomkerner som funktion af tiden
b) Hvor mange atomer er tilbage efter et år?
c) Find halveringstiden
d) Hvor længe varer det inden strålingen er aftaget til 10% af sin oprindelige værdi?


Svar #1
28. februar 2023 af MHJ04

Jeg er egentlig også usikker på a, b og d


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. februar 2023 af peter lind

se formel 88 og 94 side 16 i din formelsamling

d) løs ligningen f(x) = 10% af 1020


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2023 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textbf{a)}\\&& N(t)=1020\cdot 0.995^t \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. september 2023 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll} \textbf{c)}\\&\textup{Halveringstiden:}& N(t)=1020\cdot 0.995^t\\\\&& T_{\frac{1}{2}}=\frac{\ln\left ( \frac{1}{2} \right )}{\ln(0.995)} \end{array}


Skriv et svar til: Eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.