Matematik

Trigonometri...

07. april 2011 af bonzoadam (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Kan nogen hjælpe med denne?

I trekant ABC er A1, B1 og C1 punkter på henholdsvis BC, CA, og AB. De er beliggende således at BC1=CB1=2,34;CA1=AC1=4,56;AB1=BA1=3,12

Beregn arealet af trekant AB1C1 og trekant A1B1C1???

Jeg ved godt hvordan jeg beregner areal men jeg er i tvivl om hvor jeg skal sætte punkterne på trekant ABC

VH


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. april 2011 af peter lind

Tegn op så du kan se hvad det drejer sig om. Af det givne kan du finde siderne a, b og c. Når du har alle siderne kan du bruge cosinusrelationerne til at finde alle vinkler i trekant ABC. Dernæst  skal du bruge at arealet af en trekant er produktet af 2 sider* sinus af mellemliggende vinkler. Brug dette på trekant ABC og alle hjørnetrekanter som for eks. AB1C1. trækker du arealet af alle hjørnetrekanterne fra den store trekant, får du så det sidste areal, der spørges om.


Skriv et svar til: Trigonometri...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.