Generelt

Noter på computeren eller i hånden?

07. april 2011 af SweetDreamer (Slettet)

Hey

Tager I notater på computeren eller i hånden? Jeg kan ikke beslutte mig for, hvad jeg skal. I folkeskolen tog jeg noter  i hånden, men her i gymnasiet ligger alle opgaver på lectio, så det er tusinde gange nemmere at lave opgaverne på computeren - så behøver man ikke at skrive spørgsmålene i hæftet.  Problemet er, at jeg lærer meget mere, når jeg skriver ned i hånden - og jeg vil ikke lære mindre pga. en anderledes notatteknik.

Lige nu har jeg nogle af mine noter på computeren, andre i mine hæfter, så det er ret forvirrende og jeg savner at have orden i mine ting - det har jeg altid før haft. Alle de andre i klassen skriver notater på computeren - jeg er bare ikke så vild med at have min store computer stående foran mig - det er lidt en barriere mellem læren og én.

Andre der står i samme dilemma?


Brugbart svar (2)

Svar #1
07. april 2011 af Dulugtergrimt

Jeg skriver noter til det jeg læser hurtigt i hånden og så renskriver jeg det over på computeren. Dermed får jeg gennemgået stoffet 2 gange, og fanger en del mere af konsensus :)


Brugbart svar (2)

Svar #2
07. april 2011 af over9000

Hånden er også hvad jeg foretrækker.

af flere grunde:

1. Jeg bliver for hurtigt distraheret af at sidde med en pc. Jeg selv, (og alle i min klasse) ender for hurtigt med at kigge på aaalt muligt andet end noget relevant.

2. Man er, j.f. ovenstående langt mere aktiv.

3. man er tvunget til at lave lektier fordi man ikke bare lige kan "smugkigge" teksten på pc'en i timen

i øvrigt er de fleste lærere gode til at give kopier af diverse ting på lectio, ludus, etc. I hånden i timen hvis man ingen computer har.


Svar #3
07. april 2011 af SweetDreamer (Slettet)

Tak for jeres svar:)

Måske skulle jeg også bare begynde at skrive mine notater i hånden, og så bagefter skrive dem ind på computeren.

Hvad gør i så med arbejdsark, der er lavet sådan sådan, at man skal lave dem elektronisk?


Brugbart svar (2)

Svar #4
07. april 2011 af Dulugtergrimt

Hvad tænker du på? Jeg lavede alt hjemmearbejde på computeren dengang jeg gik i gymnasiet, og vores lærere var gode til at ligge alle klasseopgaver ud på computeren, så vi kunne lave dem der. Det var kun tavle-noter og de ting jeg selv læste, jeg brugte nævnte fremgangsmåde til.


Brugbart svar (2)

Svar #5
07. april 2011 af Anxyous (Slettet)

 Jeg tager aldrig noter. Så følger jeg ikke med i undervisning, jeg kan ikke finde dem senere, og når jeg læser dem, kan jeg ikke forstå mine egne notater. Desuden står det meste af det, du har brug for, allerede i bogen.

Jeg følger bare godt med i timen, og så er der ingen problemer.


Brugbart svar (2)

Svar #6
08. april 2011 af Jerslev

#0: I gymnasiet skrev jeg alle notater fra de humanistiske fag (historie, dansk, engelsk, oldævl, religion o. lign.) på computer, da det simpelthen var nemmere på grund af den store mængde tekst. De naturvidenskabelige noter blev skrevet i hånden, da formler, grafer o. lign. er nemmere at tegne og skrive i hånden.

Nu på universitetet skriver jeg alle notater i hånden.

Mine egne elever skriver de fleste notater på computer, selvom de til tider beder om pauser i undervisningen for at få tegnet de grafer, som jeg har tegnet på tavlen, på deres computere. Naturvidenskab er blot nemmere i hånden.

- - -

mvh

Jerslev


Skriv et svar til: Noter på computeren eller i hånden?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.