Biologi

PCR

09. april 2011 af camilladreuer (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hejsa

Jeg har fået stillet en opg., der lyder "diskuter vurder anvendelsen af bioteknologiske metoder". 


Brugbart svar (2)

Svar #1
11. april 2011 af exutu (Slettet)

Hvad er dit spørgsmål?


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. april 2011 af Bankier (Slettet)

PCR - polymerase chain reaction

Ideen med dette er at opformere DNA vha primere og en termostabil dna polymerase

Der køres et antal cykler, hvor

95 C  =   denaturereing, adskillelseaf dna helix

55-70 C  = annealering - binding af primere

74 C = elongering, syntese


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. april 2011 af Bankier (Slettet)

Hvilken metode der skal anvendes afhænger af hvad man ønsker at undersøge.

Hvis man ønsker at finde en årsag til sygdom hos et menneske ( som man antager er genetisk betinget) kan metoder som kortlægger genomet i grove træk anvendes:

- Karyotypering

- FISH paint probe

Hvis man kender området på et kromosom:

- sekventering af dette område

Hvis man kender genet:

- PCR med enzymskæring 


Svar #4
26. april 2011 af camilladreuer (Slettet)

 Det er PCR-metoden i forhold til DNA-sekventering, hvori jeg skal diskutere og vurdere anvendelsen af bioteknologiske metoder :)


Skriv et svar til: PCR

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.