Matematik

bestem tallene a, b og c

09. april 2011 af zuku (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej studieporten.

I min opgave er der to grafer.

På figur 1 viser grafen for en lineær sammenhæng y=ax+b. Det rører x-aksen på (0;8) og y-aksen på (0;4)

På figur 2 viser grafen for en ensponentiel sammenhæng y=c*1,20^x. Den rører ikke x-aksen, men er positivt voksende. Den rører y-aksen på (0;2)

a) benyt figurerne til at bestemme tallene a, b og c. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt de to oplysninger om den lineære graf til at bestemme a og b:

rører x-aksen på (0;8)  (det må være (8;0)) -> 0 = a·8 + b,
rører y-aksen på (0;4) -> 4 = a·0 + b , dvs b = 4 , find nu a

Benyt oplysningen om den eksponentielle sammenhæng:

rører y-aksen på (0;2) -> 2 = c·1,200  til at bestemme c


Svar #2
09. april 2011 af zuku (Slettet)

 Hvordan regner man dem i de lineære ud? Det forvirrer mig når der står 4 tal/bogstaver.

Jeg har fundet ud af de eksponentielle sammenhænge. 

og tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Der er de to ligningen

b = 4 , og
8a + b = 0

Man indsætter b = 4 i den sidste ligning til

8a + 4 = 0, hvoraf a = -1/2


Svar #4
11. april 2011 af zuku (Slettet)

 Okay, tak for hjælpen og en god forklaring :)


Skriv et svar til: bestem tallene a, b og c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.