Matematik

Find forskriften for en potens- og eksponentialfunktion

10. april 2011 af Frejabaja (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kan ikke lige se, hvad det er jeg skal gøre i disse to opgaver (uden hjælpemidler):

a) Find forskriften for den potensfunktion f(x), hvorom det gælder, at: f(1/2)=48 og f(3/2)=16/9.

b) Find forskriften for den eksponentialfunktion f(x), hvorom det gælder, at f(-1) = 8 og f(1) = 2.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2011 af bolani (Slettet)

b)

a = (x2-x1)√ (y2/y1)

b, kan du så finde, når du kender x, y, og a.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. april 2011 af mathon

se evt. yderligere


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. april 2011 af bolani (Slettet)

a) ved at indsætte koordinaterne får du

b * 0,5a = 48

b * 3/2a = 16/9

ved at dividere får du at:

((3/2) / 0,5)a = (16/9) / 48

find a

dernæst b


Svar #4
10. april 2011 af Frejabaja (Slettet)

Men jeg forstår ikke hvordan jeg kan løse det uden at bruge hjælpemidler?


Skriv et svar til: Find forskriften for en potens- og eksponentialfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.