Matematik

Tegn funktionen

10. april 2011 af ghof (Slettet)

 Hej :)  -  Jeg skal lave en opgave i matematik og jeg forstår den overhovedet ikke - opgaven lyder: 

Tegn funktionen y=3x hvor x>0
Hvad kaldes denne funktion:

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2011 af AskTheAfghan

Du skal tegne det på koordinatsystemet. Det er en lineær funktion.


Svar #2
10. april 2011 af ghof (Slettet)

Ja, og hvordan kan jeg tegne y=3x hvor x>o? Kan du uddybe det lidt mere? :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. april 2011 af AskTheAfghan

Lad os antage, at y er lige med f(x). Dvs f(x) = 3x.

Derefter kan du selv bestemme, hvad x skal være - bare det ikke skal være mindre end 0. Derfor står der x > 0.

Hvis x skal være lige med 0, skal værdien indsættes på funktionen, som vist nedenfor.

f(0) = 3·0 ⇒ 0       dvs (0;0)

Men, du er ikke færdig endnu, da du skal mindst have 2 kendte punkter.

f(1) = 3·1 ⇒ 3      dvs (1;3)

Du kan sagtens gøre det flere, hvis det er..

f(2) = 3·2 ⇒ 6       dvs (2;6)

Osv..

De kendte punkter, skal du sættes streg imellem dem, hvor der skal være lige.

Se vedhæftet fil.



 

Vedhæftet fil:Resp_Ghof_10.04.11.png

Svar #4
10. april 2011 af ghof (Slettet)

 Tusind gange tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Tegn funktionen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.