Fysik

Halvåbent rør.

10. april 2011 af Danielsson112 (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hvad er den effektive længde af et halvåbent rør, hvor den laveste resonansfrekvens er 330 Hz? Rørets faktiske længde er 25,1 cm. Hvor langt ligger svingningsbugen uden for rørets munding?

Håber i kan hjælpe mig med denne opg.

MVH Marcus.


Svar #1
10. april 2011 af Danielsson112 (Slettet)

 Der er målt følgende resonansfrekvenser for et rør: 80 Hz, 160 Hz, 240 Hz, 320 Hz og 400 Hz. Er det et åbent eller et halvåbent rør? For et andet rør er nogle af resonansfrekvenserne målt til 180 HZ, 270 HZ OG 360 HZ. Argumenter for at dette er et åbent rør. Hvad er dette rørs grundfrekvens?

Håber i kan hjælpe mig med denne opg.

MVH Marcus.


Brugbart svar (2)

Svar #2
10. april 2011 af Jerslev (Slettet)

#0: Har du selv nogle forslag?


Svar #3
10. april 2011 af Danielsson112 (Slettet)

At de begge 2 er åbne pga. at 80 + 80 =160, 160 + 80 = 240, 240 + 80 = 320, 320 + 80 = 400.


Svar #4
10. april 2011 af Danielsson112 (Slettet)

det første spørgsmål er jeg ikke sikker på.


Brugbart svar (1)

Svar #5
10. april 2011 af Jerslev (Slettet)

#3: Korrekt. Du mangler dog at svare på, hvilken grundfrekvens det andet rør har.

#4: Brug formlen for grundfrekvensen for et halvåbent rør. Isoler længden.


Svar #6
10. april 2011 af Danielsson112 (Slettet)

TAK for hjælpen :D


Svar #7
10. april 2011 af Danielsson112 (Slettet)

"Hvad er dette rørs grundfrekvens"

Hvordan er det nu lige man regne det ud :S


Brugbart svar (1)

Svar #8
10. april 2011 af Jerslev (Slettet)

#7: Det kan du i dette tilfælde ikke regne ud. Men overvej hvilket tal, der både går op i 180, 270 og 360.


Svar #9
10. april 2011 af Danielsson112 (Slettet)

 Så grundfrekvensen er 90 Hz? :D


Brugbart svar (1)

Svar #10
10. april 2011 af Jerslev (Slettet)

#9: Bingo!


Skriv et svar til: Halvåbent rør.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.