Matematik

Sandsynlighedsregning

10. april 2011 af jona4789 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej

har brug for lidt hjælp til en opgave

En bankier på en roulette i et casino har indlagt et stykke bly i en terning, således at 5 kommer ud dobbelt så tit som 2, og de øvrige kommer ud i hver 10% af tilfældende.

bestem sandsynligheden for de enkelte udfald


Brugbart svar (4)

Svar #1
10. april 2011 af SuneChr

Kalder vi sandsynligheden for "2-er" for p   ⇒  sandsynligheden for "5-er" 2• p

Da summen af terningens seks siders sandsynlighed skal være 1, fås

sandsynligheden for 1-er, 2-er, ....... 6-er henholdsvis: 

0,1 + p + 0,1 + 0,1 + 2• p + 0,1  =  1    ⇒   p = 0,2 .

2-eren har således sandsynligheden .... 0,2 = 20%

5-eren .......................................................0,4 = 40%

Resten hver med ..................................... 0,1 = 10%

Men eksemplet hører vist til i spilleunderverdenen.


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. april 2011 af Quantum (Slettet)

 ja


Svar #3
10. april 2011 af jona4789 (Slettet)

Har lige en mere:

et eksperiment består i at kaste to terninger samtidigt. Beregn sandsynligheden for hver af hændelserne:

a) der er netop en sekser og ingen firere

b) antallet af seksere er større end eller lig med antallet af firere

c) antallet af seksere og antallet af firere er ens


Brugbart svar (2)

Svar #4
10. april 2011 af Antidolph (Slettet)

givet at det er normale terninger og ikke snyde terningerne fra før så bliver det:

a) to terninger giver 6^2 forskellige udfald altså 36 og da der er 8 udfald hvor der er 1 sekser og inder fire nemlig 6,1- 6,2 -6,3 -6,5 og 1,6 -2,6 -3,6- 5,6

så der er 8/36 chance for at får en sekser og en ikke fire

b) igen er der 36 muglige og i dette tilfælde er det nemmest er finde de tilfælde hvor der er flere fire end seksere for så er det bare at trække det fra resten. 4,1-4,2-4,3-4,4-4,5 og 5,4-3,4-2,4-1,4 så der er 9 tilfælde hvor der er flere fire end seksere så der må altså være 36-9=25 mugligheder hvor fire ikke er større altså er sandsynligheden 25/36.

c) de tilfælder hvor altallet ikke er ens svare til de tilfælde hvor der er netop en sekser og ingen firere pluds de tilfælde hvor der er flere fire end seksere altså 8+9= 17 så der er 17/36 sandsynlighed for at antallet af seksere og antallet af firere ikke er ens hvilket altså giver 36-17=29  29/36 sandsynligheden for at antallet af seksere og antallet af firere er ens


Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.