Matematik

Matematik - kvadrat

10. april 2011 af Lipase (Slettet)

Opgaven:

I kvadratet ABCD er M midtpunktet af siden AD. Linjerne BD og CM skærer hinanden i P. Bestem vinklerne mellem linjerne i skæringspunktet i P. 

Vedhæfter mit forslag. 

 
Vedhæftet fil: Forslag.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

Beregn vinklen mellem vektorerne BD og MC .


Svar #2
10. april 2011 af Lipase (Slettet)

 Det går ikke op.

Er gået helt i stå . . .

 
Vedhæftet fil:Mat kvad.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvis kvadratet har sidelængden s , kan vi vælge et koordinatsystem, så punkterne har koordinaterne

A = (0;s)
B = (s;s)
C = (s;0)
D = (0;0)

Dermed er M = (0;s/2) , så

BD = (-s;-s) og MC = (s;-s/2) .

Dermed er |BD| = s√2 og |MC| = s·(√5)/2 , og vinklen v mellem de to vektorer er så bestemt ved

cos(v) = BDMC/(|BD||MC|) = -(1/2)/((√2)(√5)/2) = -1/√10

eller

v = 108,434949º ; den spidse vinkel er så 180º-v = 71,5650512º


Svar #4
10. april 2011 af Lipase (Slettet)

#3

Se: https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=999597

 

Skriv et svar til: Matematik - kvadrat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.