Fysik

Afvigelse i procent

11. april 2011 af frksorensen (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hvis jeg har to tal:

0,322042 (målt)
0,488322 (beregnet)

hvordan regner jeg så afvigelsen ud i procent?


Brugbart svar (3)

Svar #1
11. april 2011 af SuneChr

Afvigelsen δ, dvs. hvor langt ligger et måleresultat, μ fra det officielt anerkendte resultat, λ :

  δ  =  | λ - μ |       er den absolutte afvigelse.

Relativ afvigelse:    δr  =  | λ - μ | / λ       Multilpicér med 100, hvis det skal udtrykkes i %.

# 0:         δr    =    100 • ( 0,488322 - 0,322042 ) / 0,488322  %       


Skriv et svar til: Afvigelse i procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.