Fysik

Fjederenergi ?

11. april 2011 af ludvig111 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle

Kan nogen hjælpe med denne opgave...

en kugle med massen 0,125 kg afskydes ved hjælp af en fjederkanon. Begyndelsesfarten er 11,25 m/s og hastighedsvektorens vinkel er 60 grader.

a) beregn fjederkonstanten, idet sammenpresningen før frigørelsen var 5,15 cm.

b) beregn koordinaterne til banekurvens toppunkt.

c) beregn den vandrete afstand til nedslagsstedet, der ligger 3 m lavere end startstedet.

d) hvor meget forøges kastehøjden, hvis sammenpresningen før frigørelsen fordobles

med venlig hilsen

Ludvig


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2011 af mathon

a)
                  fjederenergi   =   kinetisk energi

                    (1/2)·k·x2       =      (1/2)·m·v2

                                         k = 5964,86 N/m


Skriv et svar til: Fjederenergi ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.