Matematik

Different kvotient

12. april 2011 af Sps9999 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har en opgave her..

Udregn funktions tilvæksten Δy , når f (x) = 2x2-x og x0= 3

Hvordan gør man så det... hmmmm ??


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

På samme måde som i dine tidligere opgaver af samme art. Beregn

Δy = f(x0 + h) - f(x0)


Svar #2
12. april 2011 af Sps9999 (Slettet)

Oki.. jamen så er Δ(3+h) - f(3) = h ?? så er h funktions tilvæksten ?


Svar #3
12. april 2011 af Sps9999 (Slettet)

h er vel altid funktions tilvæksten


Brugbart svar (1)

Svar #4
12. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

h er tilvæksten i x . Beregn f(3+h) - f(3) for den pågældende funktion.


Svar #5
12. april 2011 af Sps9999 (Slettet)

Reduceret giver den 15 ?


Brugbart svar (1)

Svar #6
12. april 2011 af mathon

    Δy = f(xo+h) - f(xo) = 2(xo+h)2- (xo+h) - (2xo2-xo) = 2xo2 + 4hxo + 2h2 - xo - h - 2xo2 + xo  =  (4xo-1+2h)h

     for xo = 3

                                              Δy = (4·3 - 1 + 2h)h = (11 + 2h)h


Svar #7
12. april 2011 af Sps9999 (Slettet)

Okay.. danm..  Kan godt se hvad du har gjort nu... Kan man ikke taste det der ind på sin lommeregner... T89 ??


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. april 2011 af mathon

                        Define f(x) = 2x^2-x

                        f(3+h) - f(3)


Skriv et svar til: Different kvotient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.