Matematik

Stamfunktionen/differentialkvotienten

13. april 2011 af over9000 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Vi har en funktion F(x)=0.5 * x2-4*x+1

således må f´(x)=2 * 0.5 * x - 4 <=> f´(x)=x-4

x forsvinder da det er en konstant, men hvorfor forsvinder 1?


Svar #1
13. april 2011 af over9000 (Slettet)

Jeg har vedhæftet hele opgaven da jeg heller ikke kan løsningen til den sidste af opgaverne; find forskriften for den anden stamfunktion.

for det første kan jeg umiddelbart kun aflæse mig frem til at denne funktion, F2 har C-værdien 3,5. Er ret blank ellers

nogle bud?

Vedhæftet fil:parabel.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #2
13. april 2011 af Anxyous (Slettet)

 x er ikke en konstant. Konstantleddet 1 forsvinder, da konstantleddet ikke har nogen indflydelse på grafens hældning, som du kan finde med differentialkvotienten.


Svar #3
13. april 2011 af over9000 (Slettet)

Tak. Nogle bud på opgave b ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. april 2011 af Anxyous (Slettet)

 Hvilken opgave b?


Svar #5
13. april 2011 af over9000 (Slettet)

Se billedet i #1..

"bestem forskrift til F2"


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. april 2011 af Anxyous (Slettet)

 Altså opgave a?

Indsæt et punkt på grafen i stamfunktionen Fc(x), og løs ligningen for c.


Skriv et svar til: Stamfunktionen/differentialkvotienten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.