Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Kapitalværdi VØ niveau A

13. april 2011 af SmilendeSussi (Slettet) - Niveau: A-niveau

Heej (:

Nogen der kan fortælle mig hvordan man regner kapitalværdien ud?

Jeg har kigget i min bog, men fatter ikke hvad der står (:

tak på forhånd :D


Brugbart svar (2)

Svar #1
13. april 2011 af emul0c

Kapitalværdien er lig med nutidsværdien af fremtidige pengestrømme.

Måden hvorpå man regner kapitalværdien af en fremtidig pengestrøm, er ved at tilbagediskontere den med en rente i x antal perioder.

K0 = Kn / (1 + r)n.

Renten der skal bruges til at tilbagediskontere med har du typisk givet.
Lad os sige at du om 2 år får 1.000 kroner, og du ved at renten er lig 4%.
Nutidsværdien af de 1.000 kroner vil derfor være:

K0 = 1000 / (1 + 0,04)2

K0 = 924,55.

Har du pengestrømme i forskellige år, så lægges alle disse sammen :-)


Skriv et svar til: Kapitalværdi VØ niveau A

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.