Fysik

Opvarmningstiden

15. april 2011 af simon1011 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Bjeg sidder med en fysikopgave og er rimelig lost
Opgaven lyder:

En elkedel indeholder 1,7 kg vand, der opvarmes fra 15 - 95 graders celcius

A: Hvor meget energi optager vandet?

ΔE = 568,48 KJ

Kedlens effekt er på 2000W, og vi antager at al den elektriske energi bliver optaget af vandet

B: Hvor lang tid varer opvarmningen

C: Beregn energitabet i %

Jeg er har prøvet mig frem længe men kan ikke finde formlerne for at kunne løse opgave B og C - har jeg kludret i det fra starten eller?
 


Brugbart svar (3)

Svar #1
15. april 2011 af mathon

                   E = 569,30 kJ

B: Hvor lang tid varer opvarmningen

                        P = E/t

                        t = E/P = (569,30 kW·s) / (2 kW) = 284,65 s ≈ 4 min 44,7 sek

...

   1 kJ = 1 kWs


Skriv et svar til: Opvarmningstiden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.