Fysik

Lille opgave?

20. april 2011 af Amandakjel (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa <3

Jeg er i tvivl om hvordan jeg skal løse denne opgave :(

Opgaven lyder:

To vogne (A og B) står stille på et vandret bord. Mellem vognene sidder en spændt fjeder. Fjederen er presset 14 cm sammen og en snor holder vognene sammen. Fjederen er ikke fastgjort til vognene. Vogn A's masse = 1,5 kg og vogn B's masse = 4,5 kg.

Når snoren klippes over, vil de to vogne bevæge sig fra hinanden uden tab af energi.

Når fjederen har fået sin normale længde igen , er hastigheden af vogn B = 1,30 m/s mens hastigheden af vogn A er ukendt.

A) Beregn vogn A's hastighed

B) Beregn vognenes samlede kinetiske energi, når de ikke længere er i kontakt med fjederen?

C) Beregn fjederens fjederkonstant?

Kærlige hilsner Amanda <3


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. april 2011 af TorbenA (Slettet)

A) Impulsbevarelse

B) ½mv2 lagt sammen for de to vogne

C) Energien fra B) var først i fjederen: Efj = ½kx2, Det er k, du skal finde.


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. april 2011 af Studieguruen (Slettet)

A) Benyt impulsbevarelse. mv1 = mv2 , hvor hastigheden v for vogn A kan findes.

B) Den er lige til. Benyt Ekin = (1/2)mv^2 for hver vogn og adder de to.

C) Fjederens potentielle energi er lig vognens kinetiske energi , (1/2)mv^2 = (1/2)kx^2.


Skriv et svar til: Lille opgave?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.