Fysik

Erstatningsresistans

20. april 2011 af guzbak - Niveau: B-niveau

Hvordan beregner man erstatningsresistansen her? (vedhæftet fil)

Vedhæftet fil: ohm.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2011 af mathon

                 Rerstat = 2,75 Ω


Svar #2
20. april 2011 af guzbak

Ja, jeg har selv facit. Men når jeg beregner den, får jeg 6 .. Ved ikke hvad jeg gør forkert, for har kunne beregne andre, men ikke denne. Kan du vise mig fremgangsmåden?

- - -

Angiv gerne om mit svar var brugbart, ved at trykke på "brugbart svar".

// Guzbak


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. april 2011 af peter lind

Del det op i bider. Den sidste højre del er sat sammen af 3 modstande i serie. Find erstatningsmodstanden R1 for den. Derefter beregner du erstatningsmodstanden for den resterende lodrette del og R1. De er sat sammen parallel. Derefter er det resterende 3 modstande inkl. den sidste erstatningsmodstand i serie.


Svar #4
20. april 2011 af guzbak

Allerede ved første del får jeg 3 og anden del får jeg 5.... det kan jo ikke passe?

- - -

Angiv gerne om mit svar var brugbart, ved at trykke på "brugbart svar".

// Guzbak


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. april 2011 af mathon

til højre har du
                                  3 x (1 Ω) = 3 Ω parallelt med  (1 Ω)

hvilket erstattes med

                                         Rerstat_1 = (3 Ω)·(1 Ω) / ((3 Ω)+(1 Ω)) = 0,75 Ω         (produkt over sum)

som er i serie med to modstande hver på (1 Ω)

den endelige erstatningsmodstand Rerstat
er derfor
                                                     
Rerstat =(1 Ω) + (0,75 Ω) + (1 Ω) = 2,75 Ω


Svar #6
20. april 2011 af guzbak

Nåå.. Det er i andet led jeg har lavet noget værre rod.
Jeg har fundet fejlen! Tusind tak for hjælpen, til jer begge.

- - -

Angiv gerne om mit svar var brugbart, ved at trykke på "brugbart svar".

// Guzbak


Skriv et svar til: Erstatningsresistans

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.