Matematik

isoler i en formel

22. april 2011 af Nikolaj1989 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej jeg har en formel hvor man skal isolere T

formlen lyder v=a*t+vº

kan ikke lige finde ud af hvordan og ledses jeg gør

 kunne være dejligt med et eks og gå du fra så jeg kan se hvordan og ledes jeg gør ..


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2011 af AskTheAfghan

1) Træk med v0 på begge sider af lighedstegnet.

2) Divider med a på begge siger af lighedstegnet.

3) That's it.


Svar #2
22. april 2011 af Nikolaj1989 (Slettet)

hvad så vis jeg har en der lyder isoler R i formlen

1/r=1/r¹+1/r²

hva gør jeg når de står i første og anden portens ... skal jeg så ud i kvadratroden af 3/2r¹


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. april 2011 af peter lind

Denne specielle ligning har ikke nogen løsninger 1/r=1/r1 så du ender med ligningen 1/r2=0


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. april 2011 af AskTheAfghan

#2

Prøv at opstille det ordenligt - ellers hjælper vi dig på en forkert måde. Jeg tror du mener: 1/r=1/r1+1/r2

Gang med r på begge sider af lighedstegnet.

Divider så med 1/r1+1/r2 på  begge sider af lighedstegnet.

Dvs.

          1/r = 1/r1+1/r2    ⇔ 1 = (1/r1+1/r2)·r    ⇔   1/(1/r1+1/r2) = r


Svar #5
22. april 2011 af Nikolaj1989 (Slettet)

Takker


Skriv et svar til: isoler i en formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.