Matematik

Pythagoras, hvad gør jeg forkert?

24. april 2011 af maythild (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej! :)

Jeg er igang med en matematik opgave om pyramider.
Jeg skal tegne et tværsnit, derfor har jeg besluttet mig for at bruge pythagoras

Altså forestil jer at jeg har tegnet grundlinjen, og så fundet halvdelen. Derfra har jeg tegnet højden, så jeg har en trekant der mangler hypotenusen.
Alt i alt, jeg skal regne hypotenusen ud.

Mine beregninger er indtil videre:

Jeg lavede målene om til centimeter i målestoksforhold 1:2500
143,5/25 = 5,74
227 / 25 = 9,08

Jeg tegnede grundlinjen, og fandt derefter midten.
9,08 / 2 4,54

Så skal jeg til at bruge pythagoras.

5,74² = 32,9476
4,54² = 20,6116
32,9476 * 20,6116 = 679,1028
679,1028√ = 26,059600917895884001810199169124

O__O

derfra er jeg mega forvirret. Selvfølgelig er hypotenusens længde ikke 26 centimeter. Men det er lang tid siden jeg har arbejdet med pythagoras, så jeg er næsten sikker på jeg har gjort noget forkert.

Nogen der lige vil hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2011 af 215 (Slettet)

lige udfra dette 

''Altså forestil jer at jeg har tegnet grundlinjen, og så fundet halvdelen. Derfra har jeg tegnet højde''

Vil jeg mene at du ikke har en retvinklet trekant, hvilket betyder at du ikke kan bruge pythagoras..


Svar #2
24. april 2011 af maythild (Slettet)

...


Svar #3
24. april 2011 af maythild (Slettet)

#1
 

lige udfra dette 

''Altså forestil jer at jeg har tegnet grundlinjen, og så fundet halvdelen. Derfra har jeg tegnet højde''

Vil jeg mene at du ikke har en retvinklet trekant, hvilket betyder at du ikke kan bruge pythagoras..

Jeg har en retvinklet trekant. ved ikke helt hvordan jeg skal forklare det...

Prøv at forestil dig en grundlinje. På midten tegner jeg en lodret streg der er 5 centimeter høj. så har jeg jo i princippet to trekanter, på hver side af den lodrette streg..

aye?
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. april 2011 af 215 (Slettet)

 Det er ikke altid, du skal gå en halv ud for at lave en retvinklet trekant.. Vinklen på grundlinjen skal bare være 90 grader, og så har du din højde..


Svar #5
24. april 2011 af maythild (Slettet)

#4

men jeg skal jo ikke finde højden, jeg skal finde hypotenusen....


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. april 2011 af 215 (Slettet)

 Jeg har svært ved at forestille mig hvordan din figur egentlig ser ud... kunne du tegne den i paint eller sådan noget..


Svar #7
24. april 2011 af maythild (Slettet)

Sagtens. Vent lidt :)


Svar #8
24. april 2011 af maythild (Slettet)

værsågod. :)

skal jo udregne c ved hjælp af pythagoras.

Vedhæftet fil:pytho.png

Brugbart svar (0)

Svar #9
24. april 2011 af 215 (Slettet)

 Pythagorases sætning er a^2 + b^2 = c^2 

Du ganger..


Svar #10
24. april 2011 af maythild (Slettet)

det har jeg gjort:

5,74² = 32,9476
4,54² = 20,6116
32,9476 * 20,6116 = 679,1028

er det dér jeg gør noget forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #11
24. april 2011 af 215 (Slettet)

 ja..

32,9476 * 20,6116 = 679,1028
er forkert..
32,9476 + 20,6116 = 53,6
sqrt(53,6)=7,32
 

ved ikke om dine tal er korrekte, men hvis de er skulle hypo være 7,32


Svar #12
24. april 2011 af maythild (Slettet)

omg tak!!!!!!

ved ikke hvorfor jeg havde bildt mig selv ind at jeg skulle gange dem. tusind tak! :P


Brugbart svar (0)

Svar #13
24. april 2011 af 215 (Slettet)

 np


Skriv et svar til: Pythagoras, hvad gør jeg forkert?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.