Matematik

parabler: ax^2+bx+c - forklaring på b?

24. april 2011 af signekg94 (Slettet) - Niveau: B-niveau

a fortæller hvor meget parablen hælder og c er skæring med y-aksen, men hvad er det nu b er? Jeg ved det er noget der beskriver i hvilken side af koordinatsystemet parablen skal ligge. jeg har fået en opgave hvor der er tegnet en parabel og der er givet to forskrifter, og jeg skal vurdere hvilken en af dem der passer til parablen. De to forskrifter er ens, bortset  fra b som i den ene er: -2x og i den anden er den: 2x

Hvordan er man forklarer det? og hvordan beskriver man hvad b er ?

på forhånd tak!! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2011 af peter lind

b fortæller sammen med a noget om hældningen i (0, f(0) ) samt noget om hvor toppunktet ligger. Lav en graf for de 2 funktioner i samme koordinatsystem..


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. april 2011 af Emiliewh (Slettet)

Dén med toppunktet kan du også prøve. Du kan prøve at tage det første i toppunktsformlen, (-b/2a) og se om du får negativt eller positivt tal :-) Det er altså x-koordinaten til toppunktet du finder her. På den måde, kan du finde ud af om den ligger på den positive eller negative side på x-aksen. På den måde kan du ræssonere dig frem til det :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. april 2011 af Anxyous (Slettet)

 b er hældningen for tangenten til grafen for funktionen i x = 0. Hvis b < 0 er grafen aftagende i x = 0, hvis b = 0 er grafen konstant i x = 0 (og toppunktets førstekoordinat er dermed 0) og hvis b > 0 er grafen voksende i x = 0.


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. april 2011 af Studei (Slettet)

Hej Signe,

I mine noter står der at b angiver hældningen af tangenten til parablen dér hvor den skærer y-aksen, dvs. at hvis parablen har sit toppunkt på y-aksen er b ligmed 0. Giver det mening i din situation?


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. april 2011 af mathon

             den parallelforskydning [h,k], som fører

             y = ax   over i   ax2 + bx + c

             fører (0,0) over i   (-b/(2a);-d/(4a))
            


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. april 2011 af mathon

detaljer ses
    i

 

Vedhæftet fil:Andengradsfunktioner.doc

Svar #7
24. april 2011 af signekg94 (Slettet)

Ja, jeg tror bestemt jeres svar hjalp mig! Tak for det!! :-)


Skriv et svar til: parabler: ax^2+bx+c - forklaring på b?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.