Matematik

Forskrift f - hvad gør jeg forkert?

26. april 2011 af Altdetder (Slettet)

Om en eksponentielt voksende funktion f oplyses det, at f(10)=20 og at fordoblingskonstanten er 5.
Bestem en forskrift for f.
 

Jeg ved at det først punkt hedder (10,20) og når fordoblingskonstanten er 5 går man 5 hen af x-aksen. Således at x = 15. Dermed bliver y-værdien fordoblet til 40. Punkter hedder nu (15,40). Så har vi to punkter f(10) =20 og f(15) = 40

Dette er rigtigt ikke?

så vil jeg beregne a og b;

a = x2 - x1√(y2/y1)
a = 15 - 10√(40/20) = 0,857864

b = y1/a^x1 = 20/?0,857864?^10 = 92,65
Forskriften for f hedder derfor f(x) = 92,65 · 0,857864x
 

og synes jeg får nogle underlige tal? ;/


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2011 af mathon

                         f(x) = y = b·2x/X2  =  b·2x/5     gennem (10,20)

                                                           20 = b·210/5

                                                           20 = b·22 = 4b

                                                           b = 5

                         f(x) = 5·(21/5)x = 5·1,1487x


Skriv et svar til: Forskrift f - hvad gør jeg forkert?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.