Fysik

Harmonisk svingn.

26. april 2011 af placebo321 (Slettet) - Niveau: A-niveau

accelerationen for en harmonisk svingning er givet ved

a(t)=-w2*A*sin(w*t)

accelerationen er nul omkring ligevægtsstillingen. Atlså er a=0 når t=0

Er accelerationen også lig 0, når t =2*p*pi

p=konstant =1,2,3...


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

Accelerationen er nul, når argumentet til sinusfunktionen er p·π , altså

a(t) = 0 ⇒ ω·t = p·π ⇒ t = p·π/ω , p ∈ Z


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. april 2011 af mathon

              a(t) = -ω2·A·sin(ω·t) = -ω2·A·sin(ω·(to+Δt)) = -ω2·A·sin(ω·to+ω·Δt)

for
             ω·Δt = p·π

hvoraf
             Δt = p·(π/ω)           p ∈ {0,±1,±2,±3,...........,±n,.......}


Svar #3
26. april 2011 af placebo321 (Slettet)

så for

t=0

og

t=(p*pi)/w

da er accelerationen nul?

Har jeg forstået det rigtigt?

Der står i min fysikbog, at hastigheden er nul når t=0 eller når t=2*p*pi. Hvorfor medtager de 2-tallet?


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. april 2011 af mathon

a(t) = 0
                   for
                            t = 
                                        0     (π/ω)    (2π/ω)    (3π/ω)    (4π/ω) .........


Svar #5
26. april 2011 af placebo321 (Slettet)

Så det er forkert det der står i min fysikbog med, at v=0 for t=0 eller t=2*p*π?


Skriv et svar til: Harmonisk svingn.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.