Matematik

Vilkårlige trekanter

26. april 2011 af acj (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :)

Trekant ABC har følgende kendte værdier:

A = 65, C = 35, b = 20

Hvordan finder jeg frem til de ukendte stykker? Jeg har prøvet at regne vha. sinusrelationerne, men har problemer med at finde de rigtige svar.

Pfh. tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Vinklen B findes ud fra vinkelsummen. Derefter:

b/sinB = a/sinA <=> a = b*sinA / sinB

og

c  = b*sinC / sinB


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

Kender man to vinkler i en trekant, kender man også den tredje vinkel. Desuden kendes nu en side b . Benyt nu sinusrelationerne til at beregne de to manglende sider.


Svar #3
26. april 2011 af acj (Slettet)

Jeg har fundet a. Hvordan ser formlen til udregning af siden c ud?


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. april 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Som jeg har skrevet i #1


Skriv et svar til: Vilkårlige trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.