Matematik

Trekanter

27. april 2011 af boesse (Slettet) - Niveau: B-niveau

 På figuren ses trekant ABC , hvor AB =7 og højden 5 b h = .
a) Bestem ∠A .
Arealet af trekant ABC er 25.
b) Bestem AC .

Nogle der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

a) Du har en figur af trekanten går jeg ud fra. Tegn højden fra b ned på AC. Du har så en retvinklet trekant med 2 kateter, AB = 7 og h = 5. Benyt sinusrelationerne.

b) Atrekant = ½*b*c*sinA. Du har at AB = c, AC = b og du kender sin(A) da du lige har beregnet denne. Desuden kender du arealet af trekanten. Isolér b, sæt ind og beregn.


Svar #2
27. april 2011 af boesse (Slettet)

 får den til 2.5, og det kan vel ikke passe?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. april 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Det er jeg ikke enig med dig i. Prøv at skrive dine udregninger op.


Svar #4
27. april 2011 af boesse (Slettet)

 0,5*b*7*sin(45,58)

b = 0,5*7*sin(45,58)


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. april 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Du kan ikke flytte rundt uden lighedstegn? T = 0,5*b*c*sinA

T = 25. Prøv så igen.


Svar #6
27. april 2011 af boesse (Slettet)

 jeg kan simpelthen ikke få den til at give det rigtige :/


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. april 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

25 = 0,5*b*c*sinA

Start med at isolere b. Gør det evt. her, så jeg kan se hvor det går galt.


Svar #8
27. april 2011 af boesse (Slettet)

 kan man egentlig ikke bare gøre det på lommeregneren, og benytte solve?

så giver den 10,001


Brugbart svar (1)

Svar #9
27. april 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Sagtens. Og jeg er enig i dit resultat.

CAS er din ven, hvis du ikke er så stærk til at isolere osv. :)


Svar #10
27. april 2011 af boesse (Slettet)

 super, mange tak for hjælpen :-)


Brugbart svar (0)

Svar #11
18. februar 2014 af chamdute (Slettet)

Der er vel ikke nogen, der kunne give mig udregningen, hvor b isoleres? 


Skriv et svar til: Trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.