Matematik

Bestem x så f'(x) = 0

27. april 2011 af Børgeandersen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

En funktion er givet ved f(x) = 1/3 x^3 + x^2 - 8 x
Bestem x så f'(x) = 0.

Jeg er rimelig sikker på, jeg skal differentiere den, og så sætte den = 0, men jeg ved ikke, hvordan jeg derfra får den løst.

også skal monotoni forholdene for f bestemmes

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. april 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Differentier, sæt f'(x) = 0, løs som en almindelig 2.gradsligning. Monotoniforholdene relaterer sig til 0-punkterne for f'(x), så start lige med at beregne f'(x) = 0


Svar #2
27. april 2011 af Børgeandersen (Slettet)

differentieret må den blive:

x^2+2x-8=0

Men jeg er lidt i tvivl om, hvordan jeg finder beregner f'(x)=0 uden hjælpemidler?


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. april 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Det er en simpel andengradsligning. Beregn diskriminanten, og indsæt derefter i løsningsformlen for andengradsligninger.


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. februar 2012 af studentereksamen (Slettet)

Jeg er også havnet i samme opgave. Hvordan findes monotoniforholdene efter at man har fundet x-værdierne vha. diskriminanten???


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. februar 2012 af mathon

         fortegnsvariation for  f '(x):                 +           0              -             0           +
                                                x:    _____________-4______________2_____________
                       monotoni for f(x):         
voksende     lok max   aftagende    lok min    voksende

 


Skriv et svar til: Bestem x så f'(x) = 0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.