Matematik

AREAL AF SEKSKANT

28. april 2011 af nussaa (Slettet) - Niveau: 8. klasse

 jeg har en sekskant  hvor jeg skal finde ud af hvor stort et areal den dækker.  jeg hader det der med areal og kan slet ikke finde ud af det. nogen der vil hjælpe mig....?


Svar #1
28. april 2011 af nussaa (Slettet)

bare sig hvis jeg skal fortælle sidernes længde


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

Den regulære sekskant består af 6 kongruente ligesidede trekanter. Beregn først arealet af en ligesidet trekant med sidelængde s.


Svar #3
28. april 2011 af nussaa (Slettet)

ææhh det passer ikke rigtigt hvis jeg deler det op i trekanter. men det passer hvis jeg deler det op i to trapezer... kan det også fungere?


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, det kan da også bruges. Men hvert af de to trapezer kan da deles op i tre ligesidede trekanter.


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. april 2011 af mathon

 arealet af en regulær sekskant

 er arealet af 6 ligesidede trekanter
 hver med - når R er radius i sekskantens omskrevne cirkel - arealet
                                   
                                      Aenkelt = (√(3)/4)·R2

                                      Asekskant = ((3√(3)/2)·R2


Svar #6
28. april 2011 af nussaa (Slettet)

nååår jo nu kan jeg se det. ok så forstår jeg det og tror resultatet er rigtigt... tak for hjælpen


Svar #7
28. april 2011 af nussaa (Slettet)

men...


Svar #8
28. april 2011 af nussaa (Slettet)

kan man ikke dele det op som to trekanter og en rektangel, og så til sidst bare pluse de tre arealer? det har jeg lige læst et sted...


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. april 2011 af mathon

    ... Jo


Brugbart svar (0)

Svar #10
28. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Man kan dele den regulære sekskant op på mange måder, og man får det samme resultat for arealet, når man sørger for at addere alle delene korrekt. Men det simpleste er vist stadig at betragte opdelingen i 6 ligesidede trekanter. Hvis sidelængden i den regulære sekskant er s, har hver af disse trekanter arealet

T = (1/2)s·((√3)/2)s = ((√3)/4)s2 ,

og arealet af sekskanten er da

T6 = (3(√3)/2)s2


Svar #11
28. april 2011 af nussaa (Slettet)

ok tak så men jeg har også en anden opgave jeg ikke kan finde ud af hvis en af jer lige har ekstra tid....


Brugbart svar (0)

Svar #12
28. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#11

Formuler den som en ny tråd, hvis den ikke har noget med denne opgave at gøre.


Svar #13
28. april 2011 af nussaa (Slettet)

jeg skal finde højden på et spisetelt. teltel har fire sider i bunden og to sider øverst. bunden er jo ligesom en rektangel så man kan sige at bredden er  6 m og længden 12 m...

er der noget mere du vil have af vide?


Brugbart svar (0)

Svar #14
28. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#13

Formuler hele opgaven, og formuler den i en ny tråd, som jeg foreslog i #12.


Svar #15
28. april 2011 af nussaa (Slettet)

hvad mener du med en ny tråd??
 


Brugbart svar (0)

Svar #16
28. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#15

En nyt spørgsmål, om du vil. Benyt knappen "Opret spørgsmål" og formuler det nye spørgsmål i en selvstændig tråd.


Skriv et svar til: AREAL AF SEKSKANT

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.