Matematik

Vektor længde

28. april 2011 af JohnnyD (Slettet) - Niveau: B-niveau

Der er opgivet 3 vektorer som sidder sammen som en trekant. Jeg skal finde længde af en V3 og V2 vektorer.

V1 har en længde på 5 og V3 er vinkelret på V1


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

Så er V1 og V3 tilsyneladende kateter i en retvinklet trekant med V2 som hypotenuse. Men der kræves yderligere information for at finde de søgte længder.


Svar #2
28. april 2011 af JohnnyD (Slettet)

Jeg ved også at summen er lige med 0


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Så gælder

v1 + v2 + v3 = 0 ,

|v1| = 5 , og v1v3 = 0

og man kan så se, at

v1v2 = -v12

v2v3 = -v32

v22 = v12 + v32

Der kræves vist yderligere information for at løse opgaven


Svar #4
28. april 2011 af JohnnyD (Slettet)

Eneste man kender at:

v1 + v2 + v3 = 0

|v1| = 5

V3 er vinkelret på V1

også skal man finde længden af v2 og v3 ud fra det...


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Din problemstilling svarer til, at der er givet en retvinklet trekant, hvor man kun kender længden af den ene katete. Der kræves mere information, f.eks. størrelsen af en vinkel, for at kunne bestemme de resterende stykker.


Svar #6
28. april 2011 af JohnnyD (Slettet)

man kender jo størrelsen for en vinkle, da den er vinkelret så betyder jo at den er 90 grader


Skriv et svar til: Vektor længde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.