Matematik

Vektorer i en glidemaskine

29. april 2011 af KVKN (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hejsa, jeg håber, at I vil hjælpe mig lidt med nogle opgaver - jeg er nemlig helt lost. Billede vedlagt.

-----------------------

Punktet A i gen glidemaskine (se fig. 3) er via snorer over letløbende trisser B, C og D forbundet til tre lodder. A, B, C og D ligger i samme plan. Der ses bort fra trissernes udstrækning.

Gennem snorene påvirkes punktet A af snorkræfterne F1, F2 og F3? hvor F1 = 40N, F2 = 30N og F1 = 20N.

a) Bestem den vandrette projektion af F2?, når punktet A fastholdes i afstanden x = 100 cm.

b) Bestem afstanden x , når systemet er i ligevægt, dvs. når summen af de vandrette projektioner af F2 og F3? er lig med og modsatrettet F1?.

 

Svar #1
29. april 2011 af KVKN (Slettet)

 
Vedhæftet fil:Untitled-1.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. april 2011 af mette48 (Slettet)

Du har angivet 2 forskellige værdier for F1.

Da B og C begge ligger 30 cm fra A, men til hver sin side, er de lodrette kompocenter for F2 og F1 lige store. Da de samtidig begge ligger i samme vandrette afstand fra A er også F1 og F2 vandrette komposanter lige store og halvdelen af F3. dermed F1 og F2 lige store.


Skriv et svar til: Vektorer i en glidemaskine

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.