Matematik

procent

29. april 2011 af Nikolaj1989 (Slettet)

Hej sider med et regnestykke jeg ikke lige kan knække . jeg har en vare jeg betaler 6300 jeg får 38% rabat på vare fordi den er skadet jeg får så 6% rabat for selv og transportere varen hjem . Så skal jeg finde den oprindelige pris.

jeg ville bruge denne formel (1+r)*(1+r) så jeg får 1.38*1,06=1,4628

1,4628-1=0,4628 så rykker jeg kommaet 2 pladser til højre og får 46,28

derefter er jeg lost

..


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2011 af mette48 (Slettet)

oprindelig pris x

pris med 38%rabat   x-x*38/100 =x(1-0,38)

pris med yderligere 6 % rabat

x(1-0,38)(1-0,06)=6300

Da din tekst er temmelig overfladisk, er jeg ikke sikker på, at jeg har forstået den rigtigt.

Skriv altid hele den oprindelige tekst, når du beder om hjælp


Svar #2
29. april 2011 af Nikolaj1989 (Slettet)

Det skal jeg huske. Ville bare skrive det så simpelt som muligt . tak for din Hjælp .


Skriv et svar til: procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.