Matematik

Matematiik trekanter

05. maj 2011 af Spøgelset (Slettet)

Heej

Jeg har to ensvinklede trkanter ABS og A1 B1 C1. Nogle af sidelængderne er angivet allerede på figuren.

Den første trekant fra lABl er 4,1 cm og den med lA1B1l er 3,2 cm. Længderne B1 og C1 er 5,1. Jeg har fundet længderne fra B til C. Hvor jeg jar divideret AB med A1B1 dvs. 4,1 divideret med 3,2 og har fundet k. Herefter har jeg ganget k med 5,1 for at finde BC.

Spørgsmålet er nu: Vinkel A er 47,2C og Vinkel C er 90 grader. Linjerne fra A og B er4,1 cm. Jeg skal finde højden . Hvordan gør jeg dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

Da |AB| = 4,1cm og vinkel C er ret, er trekant ABC en retvinklet trekant, og man kender hypotenusen c = |AB|, og vinkel A. Så kan man benytte formlerne for sinus og cosinus i en retvinklet trekant til at bestemme a og b , idet

sin(A) = a/c, og cos(A) = b/c , og endelig benytte , at c·hc = a·b , så hc = ab/c = c·sin(A)·cos(A)


Skriv et svar til: Matematiik trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.