Matematik

Renteformel

07. maj 2011 af studerende20 (Slettet)

 Hej!
I 2005 var bevillingerne til forskning og uddannelse i et bestemt land 20 mia. kr. Det bliver
besluttet, at disse bevillinger skal stige med en fast årlig procent, så de i 2020 når op på 60
mia. kr.

Jeg er lidt i tvivl om jeg har løst denne opgave korrekt må jeg indrømme

Kn = K0 * (1 + r) 

60=20*(1+r) ^ 15

60 / 20= (1+r)^15

så tager jeg 15rod^ af (60/20) = 15rod^af(1+r)^15

1,076=1+r

1,076-1=r

7,6 = r
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2011 af EnellerandenSTX (Slettet)

Det er korrekt.

Men husk at skrive:

r=7,6 %


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. maj 2011 af mathon

   r = p/100 = 0,07599

   p = 0,07599·100% ≈ 7,6


Svar #3
07. maj 2011 af studerende20 (Slettet)

tak!
Det er til min sidste aflevering, så det er vigtig at det også er korrekt opstillet, er det det`?


Skriv et svar til: Renteformel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.