Matematik

funktions analyse

08. maj 2011 af natasjah (Slettet)

 Hej

Jeg skal skal en funktions analyse af følgende og vil spørger om hvordan jeg gøre jeg kender til trinene men ved ikk hvordan det skal regnes kan jeg få hints 

eller har d en opgave af en funktion af denne type vil jeg gerne se den for at finde ud af hvad der sker.

 f(x)=(?-x?^2-8x+3)/(x+3)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

Du skal lige have rettet dine spørgsmålstegn i f(x) ;-)


Svar #2
08. maj 2011 af natasjah (Slettet)

 -x^2-8x+3 / x + 3


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

Du er en parentes-sjuske - men heldigvis har vi da #0
 

Hvis du starter med nævneren, kan du straks se, at der er er en x=værdi,
 

for hvilken f(x) ikke er defineret.
 

Yderligere vil du kunne finde een rod for tælleren i f(x) og dermed for f(x)
 

Så skal du differentiere for at få mere at vide om funktionen -
 

brug (f(x)/g(x))' - reglen.
 

f '(x) har ingen nulpukter (rødder), men hvis du indsætter en tilfældig
 

værdi, viser det sig, at den er negativ.
 

Altså er f(x) en monoton, aftagende funktion med een rod og x forskellig fra ?


Svar #4
08. maj 2011 af natasjah (Slettet)

 Tak for din besked herinde. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

Funktionen f(x) er nu ikke blot monotont aftagende, da dens graf har linien x = -3 som lodret asymptote . Funktionen f(x) er monotont aftagende i intervallet ]-∝ ; -3[ og monotont aftagende i intervallet ]-3 ; ∝[ . Funktionen er ikke defineret for x = 3, og den har en diskontinuitet for x = 3 .


Skriv et svar til: funktions analyse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.