Matematik

Angiv foreskrift

08. maj 2011 af Dalle244 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. 

jeg har problemer med en opgave:

En bil kostede i 1994 200.000 kr. efter 1 år, altså i 1995, har den mistet 40.000 kr. i værdi. Hvert af de efterfølgende år mister den yderligere 10.000 kr. i værdi. hvor er den værd i 1996? - og i 1997?
Angiv en foreskrift, der viser biliens værdi n år efter 1994, n ≥1.

Jeg kan godt beregne værdi for bilen i de 2 år, men jeg ved ikke, hvordan jeg skal finde en foreskrift, der passer til.

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2011 af ramme2 (Slettet)

(200.000- 40.000) - (10.000) *(n-1)       n>=1   n tilhører de hele tal og er antal år efter 1994

=>   pris = 160.000 - 10.000*(n-1)


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. maj 2011 af ramme2 (Slettet)

undskyld der var en fejl i #1 , men den er rettet nu.


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. maj 2011 af mathon

            y = 200.000 - 40.000 - (x-1)·10.000

            y = 160.000 - 10.000x + 10.000

            y = 170.000 - 10.000x

            y =            ax  +   b        
            y =   -10.000x + 170.000                                           (y = pris; x = antal år)


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. maj 2011 af xmariannex (Slettet)

 Kn=Ko*(1+r)n

n= antal år efter 1994

K0= startpris (200.000 kr)

r = renten

eksempel:

160.000=200.000*(1+r)1  (solve på lommerenger)

r= - 0,2 for år 1995

Du gør det samme for de efterfølgende år, og finder r.

Når du har det, finder du rentegennemsnittet, vha formlen:

n√(1+r1)*(1+r2)*(1+r3)*(1+r4)*...*(1+rn) =1+rg

Du har nu fundet rentegennemsnittet som sættes ind i forrige formel: 

Kn=Ko*(1+rg)n


Skriv et svar til: Angiv foreskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.