Matematik

Hvor højt skal man sætte prisen så efterspørgslen bliver 0?

10. maj 2011 af Emmajohanne (Slettet)

Kære, kloge jer,

Skal finde ud af hvor højt man skal sætte prisen x op for at efterspørgslen e(x) bliver 0:

e(x) =  – 0,04 x2 – 6 x + 10

Så har jeg sat e(x) lig med 0

0 = -0,04 x2 – 6 x + 10

a= -0,04, b= -6, c= 10

d= (-6)2 – 4 * -0,04 * 10 = 37,6

x= -(-6) ± √37,6/ 2 * -0,04 

x = -151,6485 eller x = 1,6485

Hvordan kommer jeg nu videre?

 

Tak på forhånd :) 

 /Caroline</o:p>


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

Kun den ene x-værdi er en realistisk værdi for en pris, og ved den pris er efterspørgslen så 0.


Svar #2
10. maj 2011 af Emmajohanne (Slettet)

 Okay, tak (; 


Svar #3
10. maj 2011 af Emmajohanne (Slettet)

 Tillægsspørgsmål. 

Skal finde toppunktets førstekoordinat:

xtop= -(-6/2* -0,04), hvilket ifølge mine beregninger giver -75, men det kan jo ikke passe at det bliver negativt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Jo, toppunktets x-koordinat ligger jo midt mellem de to rødder, og den ene rod har jo en meget stor, negativ værdi. Indsæt toppunktets x-koordinat i forskriften for e(x) til beregning af toppunktets y-koordinat.


Svar #5
10. maj 2011 af Emmajohanne (Slettet)

 Super! Tak!


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

Er du helt sikker på at e(x) = – 0,04 x2 – 6 x + 10  ?

Det ser mærkeligt ud, når man betragter grafen i sammenhæng med teksten ????

Fx. Hvis prisen er 0, er efterspørgslen 10 og den falder til 0 hvis prisen er 1,65


Skriv et svar til: Hvor højt skal man sætte prisen så efterspørgslen bliver 0?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.