Biologi

Forklaring på citronsyre-cyklus og glycolysen

20. maj 2005 af Pigen (Slettet)
Hej, jeg sidder og læser op til biologi på A-niveau. Jeg er ikke ret god til biokemi, og sidder fast ved citronsyre-cyklusen og glycolysen, fordi jeg ikke kan finde ud af hvordan jeg skal forklare de forskellige processer der sker, og hvordan man kan vide hvor mange ATP der er.

Håber nogen har lyst til/kan hjælpe mig!

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2005 af HenneStar (Slettet)

Hvad kan du ikke finde ud af at forklare?

Ang. hvor stort ATP udbyttet er skal du jo bare gå ind op se på hvor meget ATP vi tilfører og hvor meget ATP,NADH+H+ i glycolysen og GTP, NADH+H+, FADH2 i citronsyre-cyklussen der kommer ud.

1 NADH + H+ = 1.5 ATP
1 GTP = 1 ATP
1 FADH2 = 1.5 ATP

Svar #2
20. maj 2005 af Pigen (Slettet)

Det jeg er i tvivl om er, hvordan jeg skal gennemgå den til eksamen, om jeg skal gennemgå hver enkelt proces eller om det bare er overordnet.

Hvordan ved du hvor meget ATP-udbyttet er?

Hvad er det GTP er?

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. maj 2005 af HenneStar (Slettet)

gtp er guanin trifosfat, da vi gennemgik det gik vi ned i hver enkelt proces og gennemgik det den vej. Hvad man skal gøre til eksamen er jeg dog også lidt i tvivl om da det tager et godt stykke tid, og derudover skal man have ret godt tjek på det :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. maj 2005 af HenneStar (Slettet)

Ang. ATP udbyttet, så har jeg en tabel over omdannelse i normale celler.
Hvis det er i lever og hjerte er den lidt højere for NADH + H+, der er den 2.5 for glycolyse.

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. maj 2005 af Duc_de_monde (Slettet)

http://www.wolsing.dk/biologi/opslag/r/respiration.html

Brugbart svar (0)

Svar #6
21. maj 2005 af Katen (Slettet)

Hej

Du skal kunne sige, hvilket enzym (gruppe) der foretager omdannelsen i hvert trin - og hvrnår der i cyklussen dannes energi.

Jeg skal desværre ikke selv op iden pga. vores biologilærer mente det var syn for vores 2 sproglige - så i stedetfor er der en masse med lunge og hjertekar kredsløbet.

Skriv et svar til: Forklaring på citronsyre-cyklus og glycolysen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.