Matematik

X i ligningen (Matematik)

11. maj 2011 af Sandhu (Slettet)

Hejsa..

Har lige lidt svært med denne ligning:

(3/2)·x^2 - 4x - (7/2)=0

Hvad er x???


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2011 af SuneChr

Det er en 2.gradsligning:

ax2 + bx + c  =  0      ⇔     x  =  (  - b ± √ ( b2 - 4ac ) ) / ( 2a )

Se i din ligning, (eller i # 2)  hvad a, b og c er, og indsæt i formlen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. maj 2011 af mathon

multiplicer først med 2,
så du får
 

       3x2 - 8x - 7 = 0

           d = b2 - 4ac = (-8)2 - 4·3·(-7) = 148

           √(d) = √(148) = 2√(37)

           x = (-b ± √(d)) / (2·a)


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. maj 2011 af mathon

efter henvendelse

   a = 3
   b = (-8)
   c = (-7)

                          x = (-(-8) ± 2√(37)) / (2·3) = (4 ± √(37))/3

                          x = (4 - √(37))/3 ≈ -0,694            x = (4 + √(37))/3 ≈ 3,361


Skriv et svar til: X i ligningen (Matematik)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.