Matematik

Andengrads polynomier

11. maj 2011 af AaB1885BK (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej har fået den har opgave som jeg ikke lige kan huske hvordan man gør:

Bestem rødderne i andegradspolynomiet:

f(x)=x^2 - x - 2

Noget hjælp? :)


Brugbart svar (2)

Svar #1
11. maj 2011 af peter lind

Se http://matleks.infa.dk/index.php?id=3&no_cache=1&tx_lfmatleks_pi1[word]=278


Svar #2
11. maj 2011 af AaB1885BK (Slettet)

Tak, men da det jo er sent på aftenen ville det være rart hvis der var en der ville vise mig det :D


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

Beregn først diskriminanten d = b2 -4ac , og benyt så diskrimanten til at beregne rødderne, hvis d ≥ 0

x1,2 = (-b±√d)/(2a)


Svar #4
11. maj 2011 af AaB1885BK (Slettet)

Okay så i det her tilfælde vil d = x^2 - 4 * x^2*(-2) ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. maj 2011 af stikdeno (Slettet)

http://lmgtfy.com/?q=bestem+r%C3%B8dderne+i+andengradspolynomiet


Brugbart svar (2)

Svar #6
11. maj 2011 af ramme2 (Slettet)

der findes en formel som du bruger til at finde skæringspunkterne mellem x-aksen og andengradspolynomiet. Den hedder    x = (-b +- √ (b2 -4ac)) / 2a.  Formlen giver mere mening hvis du ser den i en formelsamling hvor den er sat op på en brøkstreg. 

  x2 - x - 2  = 0             a = 1     b = -1      c = -2      Disse konstanter sættes op på formlen og du får 2 løsninger for x.               


Svar #7
11. maj 2011 af AaB1885BK (Slettet)

 ;) har jeg prøvet :D


Svar #8
11. maj 2011 af AaB1885BK (Slettet)

Mange tak ramm2 :D


Skriv et svar til: Andengrads polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.