Matematik

Accelerationen

12. maj 2011 af AliM (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej..

Håber du er nogen der vil hjælpe med en Mat B opgave..??

Opgaven lyder sådan..

Accelerationen er under opbremsningen kan afhænge af vejbane, dæk, bremser, vejbanehældning m.v.

Under bestemte forhold vil den bedste opnåelig bremse-acceleration være (omtrent) konstant under hele opbremsningen, og den vil have samme værdi i forskellige opbremsninger under samme betingelse. Accelerationen er negativ, når farten mindskes. Dens værdi fortæller, hvor meget hastigheden ændres pr. sekund.  Accelerationen kan angives i (m/s)/s = m/s^2.

Bestem ved hjælp af grafen overfor værdien af bremseaccelerationen.

Nogen kan hjælpe?? 

Mv. Ali


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2011 af NejTilSvampe

vi ved jo ikke noget om grafen!!!!!!!!!!!! 

hvad er y-akse, hvad er x-akse ?

Hvis det er hastighed over tid, så er accelerationen tangenthældningen til grafen.


Svar #2
12. maj 2011 af AliM (Slettet)

 y-akse er v (m/s) = Hastighed

x akse er t (sek) = Tid

Hvor det starter i 20 i y-aksen  og er ret linje indtil 2 og fra 2 begynder det med at falde fra til 6 i x-aksen

Håber det hjælper??

og sorry..


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2011 af NejTilSvampe

 så er accelerationen hældningen på grafen. 


Svar #4
12. maj 2011 af AliM (Slettet)

 Dvs. at svart er

 Accelerationen er hældningen på grafen ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. maj 2011 af NejTilSvampe

 du skal jo bestemme en værdi for bremseaccelerationen.

start med at læse din opgavebeskrivelse.

"Bestem ved hjælp af grafen overfor værdien af bremseaccelerationen."'

"Under bestemte forhold vil den bedste opnåelig bremse-acceleration være (omtrent) konstant under hele opbremsningen"

Så du skal bare tage en lineal, og give et bud på hældningen af grafen.


Brugbart svar (1)

Svar #6
12. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

Vælg to punkter på grafen (x1,y1) og(x2,y2)

a = (y2-y1) / (x2-x1)


Svar #7
12. maj 2011 af AliM (Slettet)

  må jeg selv bestemme hvor de skal ligge? eller?


Brugbart svar (1)

Svar #8
12. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

Ja, bare de er indenfor det skrå stykke


Svar #9
12. maj 2011 af AliM (Slettet)

hvar valgt (7,-4) og (1,24)

Dvs at (24-4)/(1-7) = -3.33  

er det rigtig svar?


Brugbart svar (0)

Svar #10
12. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

a = (y2-y1) / (x2-x1) = (-4-24) / (7-1) = -28 / 6 = -4 2/3 eller -4,67

eller i din rækkefølge (24 + 4) / (1-7) = 28/-6 = 4,67


Brugbart svar (0)

Svar #11
12. maj 2011 af NejTilSvampe

 #9 - igen, hvor skal vi vide det fra når vi ikke kan se grafen ?!!!!!


Svar #12
12. maj 2011 af AliM (Slettet)

 undskyld men det forstod jeg ikke.. kan du forklar det igen hehe..

hvorfor skal man dele med 6 ??


Svar #13
12. maj 2011 af AliM (Slettet)

 i kan tegne den looool..

Først er der en ret linje som går fra (0.20) indtil (2,20).. derefter kommer der en skrå linje, som falder fra (2,20) til (6,0)

Er det måske lidt bedere nu?


Brugbart svar (1)

Svar #14
12. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

# 12

Fordi brøken hedder (y2-y1)  DIVIDERET MED (x2-x1)

derfor skal du dividere med (x2-x1) = 6 ;-)


Brugbart svar (1)

Svar #15
12. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

Selve formlen er en gammel kending fra en linie y = ax+b gennem to punkter


Brugbart svar (1)

Svar #16
12. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

Hvis grafen ser ud som du beskriver, så har du valgt to forkerte punkter

Jeg skrev, det skulle være to punkter på det skrå stykke

Fx. (2,20 og (6,0)

Hældningen (accelerationen) bliver da (y2-y1) / (x2-x1) = (0-20) / (6-2) = -20 / 4 = -5


Svar #17
12. maj 2011 af AliM (Slettet)

 Tusind tak for hjælpen ,,

Beklager for de små fejl.. >> misfortåelse!!


Brugbart svar (0)

Svar #18
12. maj 2011 af NejTilSvampe

 små fejl... det er ihvertfalde relativt hvis noget er... god lille fredag. :)


Skriv et svar til: Accelerationen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.