Fysik

Fysik - er det det samme som..

21. maj 2005 af Stine pigen (Slettet)
Hej "venner"
er elektrisk effekt det samme som elektrisk strøm?

For vi skal snart op i fysik og har fået spørgesmålene på forhånd.. Men i bogen kan jeg ikk rigtige finde noget om elektrisk effekt men derimod om eletrisk effekt?
på forhånd tak

Svar #1
21. maj 2005 af Stine pigen (Slettet)

hovsa..
jeg mente: jeg kan ikke finde noget om elektrisk strøm men deriomod elektrisk effekt :)

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. maj 2005 af iB (Slettet)

Effekt og strøm er IKKE det samme. Normalt bruger man bogstavet I for strøm, og P for effekt (husk at P=U*I)

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. maj 2005 af zIOn (Slettet)

Elektrisk strøm er defineret som
"ladning pr. tid" dvs. I = Q/(delta)t

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. maj 2005 af LanioX (Slettet)

Elektrisk effekt er generelt den energi der bliver brugt på at drive strømmen, per tid.

Hvis du har et kredsløb hvor der er spændingen U og strømmen I, så er den effekt der bliver afsat i kredsløbet givet ved P = U*I.

Skriv et svar til: Fysik - er det det samme som..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.